מטבע/מטבעות תטא

Theta Token (THETA) Review, Price, Market Cap and more | Coinopsy

 

מטבע תטא (Theta)

מטבע תטא הופק על ידי רשת תטא לסטרימינג ווידאו.  המטבע הביתי של הפרויקט מציע פונקציות שונות ברשת.

תטא היא פלטפורמת העברת תוכן מבוזרת שהושקה בשנת 2018 על טכנולוגיית בלוקצ'יין. המקימים מיטש ליו וג'יי לונג הם בעלי ניסיון וותיקים בענף הוידאו ומשחקי המחשב, מציאות מדומה ומערכות מבוזרות.

מטרת הפרויקט היא לשפר באופן משמעותי את איכות הפצת תכני וידאו וסטרימינג. ביצוע עסקאות חליפין בין משתמשים נועדה לתת פתרון מהפכני לכשלים הקיימים כיום. נכון לעת הזו, בהעברת תכני וידאו מתקבלת חווית משתמש ירודה במהירות הורדת תכנים ואיכות הצפייה.

העיקרון הוא שמשתמש בעל פס רחב שאיננו מנוצל או שמשאבי המחשוב שלו לא מנוצלים, יחלוק את עודפי היכולות הללו עם משתמשים אחרים.

הפלטפורמה נותנת שירותים מבוזרים על בסיס קוד פתוח למפתחים ולמשתמשים כאחד. 

הרשת השיקה את מטבע תטא על מנת לשמש לפעולות שונות על גבי הפלטפורמה הקשורות לתכני הוידאו. שימוש בפונקציות שונות מתגמלות את המשתמשים ומעודדות אותם להיות מעורבים בפעילות התוכן ברשת.

צוות הפיתוח קטן עם רשימת משקיעים מרשימה כגון חברת סמסונג, סוני, וקרנות הון סיכון ידועות. יועצי הפרויקט, שנותנים משנה תוקף לאמינותו הם סטיב צ'ן- שותף מייסד של YouTube וג'סטין קאן שותף מייסד של Twitch. עובדה חשובה נוספת היא תמיכה שמקבל הפרויקט מגוגל, בינאנס ומאלפי משתתפי קהילת Guardians. זוהי רשימה חלקית אך מרשימה.

 מטבע תטא THETA

שימוש במטבע תטא

כיום תכני וידאו וסטרימינג מתקשים לעמוד באיכות הנדרשת לשידורי התוכן. בארצות לא מפותחות בהן אין תשתיות ברמה גבוהה, יקר מאוד לאתרי האינטרנט להגיש תכנים למשתמש. גם בעולמנו המודרני אנו נתקלים לא אחת בקצב איטי בהורדת תוכן וידאו, משחק מחשב. נכון הדבר גם בהורדת סרטים למחשב או לנייד. רוחב הפס שזמין לנו איננו מספיק. צוות תטא הצליח להגדיל את הגישה הגלובלית לשירותי סטרימינג ושידורים חיים לאזורים נידחים. נהנים נוספים הם אלו שרחוקים מחיבור מרכזי של נתונים אל משתמשי הקצה.

הרעיון של תטא שמשתמשים יחלקו את עודפי היכולות שלהם הוא פתרון מעולה וצריך להיות מתוגמל. המשתמש מעצים בדרך זו גם את רמת ביצוע הרשתות. כל משתמש שמאפשר לאחרים להעלות וידאו מהיר ויעיל, מקבל בתמורה מטבעות תטא על פעילותו. על פלטפורמת תטא הצופה במשחק וידאו משתמש במטבעות כדי לרכוש אביזרים במשחק או לצבור כוח במשחק. שימוש נוסף הוא קניות במטבעות תטא באתרים שונים באינטרנט כמו משחקי מחשב ותווי מתנה.

צופים יכולים לתגמל במטבעות תטא את יוצרי תוכן הוידאו בלי צורך במתווכים. כתוצאה מכך יוצרי התוכן מקבלים בצורה פשוטה תשלום שהוא פרס על יצירתם. הם אינם צריכים להיות תלויים בחברות פרסום, תוכניות אירוח וכדומה.

מטבעות התטא יעצימו משתמשים ויוצרים כאחד על ידי דילוג על כמה שיותר מתווכים תוך הענקת עוצמה משמעותית לתטא.

השקת מטבע תטא וערכו

לפרויקט תטא יש שני מטבעות. בזמן ההשקה הראשונה של המטבע הונפק אסימון בשם  TFUEL  (דלק טי) ואסימון נוסף שהוא תטא. כנגד כל 5 אסימוני טי הונפק מטבע תטא אחד. היצע אסימוני הטי אמור לגדול בקצב של 5% בשנה.  ב 2019 הופצה גרסת ECR-20   של מטבע התטא (גרסה שמתכתבת עם אתריום) וכל האסימונים של תטא הוסבו לתטא המשודרג.

הכמות הכוללת של מטבעות תטא שהונפקו הוגבלה לכמיליארד. רק 30% מכלל המטבעות הוצעו למכירה בתמורה של 20 מיליון דולר שהם 0.067 דולר למטבע. שאר המטבעות חולקו כדלקמן: לצוות 7.49%, ליועצים 1.23%, משתתפי הרשת  12.5% ורזרבה למעבדה 36.28% מההנפקה. מחיר התטא כיום הוא בסביבות 11 דולר. אנליסטים מאמינים שהממשק בין התטא לאתריום יאפשר לו להגיע לכ 100 דולר בעוד כשנה או שנתיים. למשקיעים בנעילת המטבע לטווח ארוך צופים רווח של 150% בשנה אחת. 

כיתר מטבעות הקריפטו, גם את תטא ניתן לכרות במחשב הבייתי אך ההשקעה היא עצומה ועדיף לשקול השקעה במערך כרייה של ASIC. זה הוא מכשיר שתוכנן במיוחד לכריית מטבע דיגיטלי כאשר לכל מטבע ASIC משלו שיכול לכרות רק אותו.

יש הרואים בעתיד הלא רחוק את פלטפורמת תטא מתפתחת בדומה לYouTube  ואת ערכה מרקיע שחקים. אך זהירות, לעומתם יש הטוענים כי למטבע עדיין אין שום משמעות מסחרית אמיתית.