אתריום

האתריום הוא המטבע הדיגיטלי השני בשימושו בעולם ומהווה שדרוג למטבע ביטקוין הפופולרי.
לצד הפלטפורמה שנקראת רשת אתריום נולד המטבע אתריום שנקרא בקיצור את'ר. המטבע אתריום נוצר במיוחד כדי לשלם עבור יישום החוזים החכמים שעומדים בבסיס רשת ייחודית. האתריום משמש לא רק כבעל ערך כספי רגיל אלא גם לאבטחת עסקאות. כשתנאי העסקה מתממשים המטבע משולם. גם במטבע אתריום רישום העסקאות והחוזים מבוזר ולא נמצא בידי גורם יחיד אלא בידי כלל המשתמשים. רישום העסקאות בלתי הפיך ולא ניתן לזיוף או שינוי כלשהו. מדובר במטבע דיגיטלי בעל רשת בלוקצ'יין משל עצמו.
שוויי השוק של האתריום נכון לפברואר 2021 היה כ 200 מיליארד דולר. הסחר מתבצע באמצעות ארנק דיגיטלי. ניתן גם לעשות בו שימוש יעיל בעסקאות בעלות תמורה שאיננה ערך כמו מטבע. לדוגמא התמורה יכולה להיות באגרות חוב.

שער מטבע אתריום ETH

את מטבע האתריום כורים באמצעות יחידות עיבוד גרפיות של המחשב. הכורים מתוגמלים עבור תפעול הפרופורמה במטבעות אתריום (2 מטבעות לכל פעולה שמבוצעת בבלוק שנחתם בבלוקצ'יין). מנגנון התגמול הוא ייחודי ונקרא "דלק". המנגנון מונע ספאם והמטבע עצמו משמש למסחר פיננסי כמו גם להעברת ערך.


ארגון של פעילים המגיעים מחברות ענק ידועות בעולם כמו מיקרוסופט, אינטל ורבות ואחרות, עושות שימוש בטכנולוגיה של אתריום ומשתמשות בעצמן במטבע אתריום. בכך הן תורמות ללגיטימציה של המטבע. הפעילים גם מגייסים משקיעים נוספים ובכך מגדילים את קהילת האתריום. המטבע הפך לחשוב לסוחרים,ליזמים ומפתחים של אפליקציות מבוזרות בשל הפלטפורמה הייחודית עליה הוא מבוסס.
תהליך הנפקה של מטבעות וירטואליים נקרא ICO. את האתריום הוציאו להנפקה בשנת 2015 ובתוך כחודש אחד הונפקו 60 מיליון אתריום בשווי של דולר אחד לכל אתריום. שערו עלה באלפי אחוזים ובשנת 2018 היה שוויו 600 דולר לאתריום אחד. כיום שוויו מעל 2000 דולרים.
דרום קוריאה התירה את השימוש באתריום כמו גם פרסומים על דיונים רמי דרג לבחינת יישמום המטבע אתריום ברוסיה במקביל למטבע הרשמי.

היכן קונים אתריום?
את האתריום ניתן לקנות בבורסות ברחבי העולם שמתמחות במטבעות קריפטו והן גובות עמלות על הפעילות. ישנן גם זירות מסחר בין אנשים המאפשרים קנייה ישירה בין המשתמשים. כמעט כל אמצעי תשלום אפשרי. אם במזומן ואם בכרטיסי אשראי והעברות בנקאיות רגילות. כמובן שניתן לרכוש אתריום גם באמצעות מטבעות קריפטו אחרים שיוחזקו בארנק מאובטח יחד עם נכסי קריפטו מבוססים על טכנולוגיית אתריום.

מטבע אתריום ETH

רשת אתריום
צעיר בן 19 בשם ויטליק בוטרין, כוכב עולה בעולם התכנות וההייטק, חקר את מטבעות הקריפטו לעומק. בשנת 2013 הוא פיתח פלטפורמה מדהימה ליצירת אפליקציות מבוססות על טכנולוגיית הבלוקצ'יין. כידוע על טכנולוגיה זו מבוסס המסחר במטבעות קריפטו. הבלוקצ'יין הוא קוד פתוח ומבוזר וניתן להשתמש בו כבסיס לפיתוחים נוספים. ויטליק ניצל אופציה זו והקים את רשת אתריום. המטרה העיקרית הייתה לעשות שימוש חכם ומשודרג באינטרנט בנוסף לשימוש שעושה בה מטבע הביטקוין.


רשת אתריום מנגישה את טכנולוגיית הבלוקצ'יין לציבור הרחב, לאו דווקא לציבור המקצועי. הרשת שומרת על מידע העסקאות הפיננסיות וגם בונה קהילה. כמו כן, מנגישה באופן שקוף ופתוח כל עסקה בין שני גורמים ללא גוף מתווך. למעשה תוכנות אינטרנטיות מבוזרות רבות יוכלו לשתף פעולה זו עם זו בהקמת חוזים גדולים, חכמים ורבי נתונים. לא רק עסקאות של העברת כסף דמות הביטקוין. רשת ציבורית ייחודית בעלת יכולות מעקב אחרי מידע. הרשת פועלת בלוגיקה עסקית ושפת תכנות ידידותית לכל מתכנת ביתי. שקוף, יעיל ומבוזר. העסקאות נעשות במטבע אתריום.


השימוש באתריום נותן במה רחבה מאוד לסחר באמצעות הסלולר לצד המסחר באתרי אינטרנט.


הפיתוח אטרקטיבי במיוחד במדינות ואזורים שבהן הבנקים והמוסדות הפורמליים אינם נותנים מענה טכנולוגי מתקדם. רשת אתריום מתאימה לביצוע כל עסקהְ במטבע או עסקה דיגיטלית. כל חוזה שנחתם יכול להתבצע באמצעות האת'ריום ללא צורך במוסד רושם, רגולטור או ברוקר שגובה כסף על עבודתו.
הרשת הפכה לפלטפורמה פופולרית במיוחד ומשמשת ליצירת אפליקציות בלוקצ'יין נוספות המוציאות לפועל רעיונות חדשים ומקוריים. פרויקט שאפתני שמהווה מהפכה של ממש. מטבעות קריפטו רבים מבוססים על טכנולוגיית אתריום.
אתריום היא פריצת דרך טכנולוגית המסמנת עידן חדש בחברה, בכלכלה ובעסקים ברחבי העולם.

שמעון גלאם מסקר את עולם הקריפטו בין השנים 2020-2023

עולם הקריפטו חווה בשנים האחרונות תנודות חדות, כאשר שווי השוק של המטבעות הדיגיטליים הגיע לשיא של כ-3 טריליון דולר בתחילת 2021, אך צנח ל-1.3 טריליון דולר בסוף 2022. מהם הגורמים לתנודות אלו? מהי התחזית לעתיד עולם הקריפטו?

לפרטים נוספים