מטבע/מטבעות פולקדוט

Polkadot: Decentralized Web 3.0 Blockchain Interoperability Platform

 

פולקדוט Polkadot

רשת חדשה בשם פולקדוט הוקמה בשנת 2016 על ידי ד"ר גאווין ווד שבעברו ייסד גם את רשת אתריום. ד"ר ווד היה גם המנהל הטכנולוגי הראשי של רשת אתריום. יחד אתו שקדו על הפיתוח רוברט הברמייר ופיטר באן. מטרת הפיתוח הייתה לבנות רשת מאגדת שתחבר רשתות בלוקצ'יין מבוזרות נפרדות כך שיוכלו לשתף ביניהן פעולה. פותח פרוטוקול פתוח שמהווה במה מבוזרת למסחר בנכסים ומטבעות דיגיטליים בין רשתות בלוקצ'יין שונות זו מזו. עברת נתונים וחוזים חכמים יועברו גם הם בין הבלוקצ'יינים השונים באמצעות רשת פולקדוט. 

ייחודה באפשרות שהיא נותנת לתקשורת בין הרשתות כך שיהוו רשת אחת לכל מטבעות הקריפטו. כיום כל פרוטוקול רשת מפותח בשפת תכנות שונה. רשת פולקדוט יודעת ליצור שפה משותפת לכולן. כך ניתן ליצור חוזה חכם על רשת אתריום שיפעיל תשלום ברשת ביטקוין וזאת באמצעות רשת פולקדוט. מדובר בהשתקפות עולם המחר של אינטרנט חדש וחזק במיוחד. 

לרשת הפולקדוט יש מטבע שנקרא DOT שהוא הנכס הדיגיטלי של הפרויקט. גיוס הכספים הראשון לפרויקט נסגר כבר ב 2017 אך המטבע הושק רק בשנת 2020. למרות היותו מטבע חדש, כבר הגיע לעשרת הגדולים בעולם מטבעות הקריפטו. ערך המטבע עולה ומגיע כבר ליותר מ 11 מיליארד דולר.

 

כריית מטבע פולקדוט

בכדי לאמת עסקאות ברשת פולקדוט בעלי מטבע פולקדוט צריכים "לנעול" כמות בסיסית מסוימת של מטבעות בארנק הדיגיטלי. על ידי נעילת המטבעות יקבל המשתמש זכות הצבעה.  ההצבעה היא הרישום בבלוקצ'יין של הרשת ועל ידי כך גם להרוויח מטבעות פולקדוט נוספים. זהו סוג של כריית מטבעות. הדבר דומה לעסקאות באג"ח. השיטה מאפשרת לכל בעל מטבע פולקדוט יכולת להצביע, גם אם הוא בעל מספר קטן של מטבעות. עצם מוכנות המשתתף לנעילה, הוא מבטיח לעצמו השתתפות. פעולת הנעילה נקראת staking. תכנון כזה ייקנה למשתמשים יעילות רבה יותר ואבטחת מידע גבוהה יותר מבעבר. בעת ביצוע העסקאות לא יהיה צורך לחשוף את נתוני המשתמשים ברשת הציבורית. 

כריית המטבע הראשונית כללה 10 מיליון מטבעות שחולקו לאחר זמן מה ל 100  והיוו סך הכול מיליארד מטבעות. הגיוס הראשוני הגיע ל 145 מיליון דולר. גיוס שני כבר העלה את הסכום לכ – 200 מיליון דולר. הפרויקט שגרף הכי הרבה כסף מעולם. כמות המטבעות שיכנסו לשימוש לא נקבע מראש והצפי הוא שיגדל בעתיד ויהווה עוגן למדיניות רשת פולקדוט. כמו אחיו המטבעות הדיגיטליים גם הוא מבוזר.

מטבע פולקדוט DOT

ארנק פולקדוט

עולם מטבעות הקריפטו הצומח בממדי ענק מדי יום אך עדיין כמעט לכל מטבע דיגיטלי יש ארנק נפרד. גם לפולקדוט ארנקים משלה. נשמר העקרון שהמפתח הפרטי לארנק נשאר בידי המשתמש ומותאם ספציפית לפרוטוקול של פולקדוט.  

ניתן לרכוש מטבעות פולקדוט בבורסות הקריפטו השונות כמו בבינאנס וקראקן. אלו הן הבורסות הידועות והגדולות ביותר לעסקאות במטבעות קריפטו. את המטבע ניתן לרכוש באמצעות חיוב כרטיס אשראי ויזה או מאסטרקארד. את רוב המטבעות הקריפטו ניתן להמיר לפולקדוט ולהיפך. 

פלטפורמת פולקדוט מאפשרת לשמור בבטחה את מטבעות הפולקדוט בארנק הרשמי שלה שנקרא Polkadot JS. לארנק מיוחד זה יש שני חלקים חשובים ושונים. האחד עבור משתמשים שנקראים "בקרים" ומשם הם יכולים להוציא הזמנות ואישורים לעסקאות ברשת. החלק השני מיועד לאלו שרוצים לאחסן מטבעות דוט.

ישנם גם ארנקים מיוחדים וטרנדיים באפליקציות בנייד שמיועדים לאחסן מטבעות פולקדוט בקלות ובמהירות. אפליקציות בנייד הן נוחות מאוד אך יותר רגישות לפריצות. זה החיסרון של כל הארנקים בניידים מכיוון שהאפליקציות נשארות מקוונות. ארנקי החומרים שומרים את המטבעות במצב לא מכוון ולכן גם מאובטח היטב. הארנקים הקרים המתקדמים תומכים גם במטבע פולקדוט. 

 

קהילת פולקדוט

נוצרה כאן "מערכת אקולוגית" של בלוקצ'יין שהיא בעצם אינטראקציה בתוך קבוצת אנשים. העברות צולבות של כספים, ללא פיקוח של מדינה או רגולציה כלשהי. 

בפלטפורמות אחרות  הכורים מקבלים בלעדיות על פרוטוקול ההרשאות. לעומת זאת, כל בעל מטבעות פולקדוט יכול להשתתף תוך שליטה מלאה בניהול אירועים, תיקוני פרוטוקול והרשאות מלאות. המטבע נותן שליטה ומשילות ברשת, התחברות לרשתות והפעלת מטבעות אחרים וכן כרייה. 

הרעיון המרכזי של ביזור האינטרנט בשילוב מטבע ייחודי ורשת של בלוקצ'יינים שמתקשרת בתוכה, הוא בבסיס הפולקדוט. הדור הבא של האינטרנט.