מטבע/מטבעות תתר



מטבע תת'ר Tether

מטבע תת'ר הוא מטבע דיגיטלי מבוזר ממטבעות הקריפטו, שייחודו הוא הצמדה מוחשית למטבע פיאט. המטבע הושק בסוף שנת 2015. הוא הפך לפופולארי ביותר עם שווי שווק כולל של מעל 15 מיליארד דולר. המטרה העיקרית של תת'ר היא לספק נזילות וגידור מפני תנודתיות בשוק. ניתן להעביר, לאחסן, להמיר ולבזבז את התת'ר כמו כל מטבע קריפטו אחר ללא כל מגבלה. 

מתחילת דרכו תוכנן כך שיהיו יותר ממטבע תת'ר מסוג אחד. נעשה שימוש מקביל גם בטכנולוגיית בלוקצ'יין של ביטקוין וגם בטכנולוגיית אתריום. הוחלט על מטבע תת'ר שיהיה צמוד דולר אמריקאי, תת'ר נוסף יוצמד ליורו ותת'ר שלשי יוצמד ליין היפני. החברה פרסמה שכל מטבעות תת'ר קשורים 1 ל- 1 במטבע פיאט תואם (למשל מטבע תת'ר USD 1 = 1 דולר) ומגובים ב 100% ברזרבות של חברת תת'ר. הגיבוי הוא במזומנים בחשבונות בנק ואג"ח ממשלתיות. הוצהר גם כי החברה שקופה לחלוטין ומפרסמת רישום יומי של יתרות הבנקים שלה וערך העתודות שלה. בפועל התת'ר הצמוד לדולר האמריקאי הוא הנפוץ ביותר. מחירו של מטבע התת'ר מתקבע על דולר אחד ואינו עולה או יורד. 

יציבות ואמון בתת'ר

מטבע תת'ר נוצר על מערכת בלוקצ'יין. חשיבותו בכך שנועד מראש להיות יציב יותר מכל מתחריו הדיגיטליים על ידי כך שערכו הוצמד לדולר האמריקאי. סמל התת'ר צמוד הדולר הוא USDT. עבור כל מטבע תת'ר שנכנס לשימוש מופקד דולר אמריקאי אחד כנגדו במאגר. זוהי התחייבות חברת תת'ר בע"מ. התחייבות זו מצד החברה, שנחשבת לאמינה, יצרה אמון בקרב המשתמשים. החברה מחזיקה בבורסת ביטפינקס שהיא מהגדולות בעולם למטבעות קריפטו. עובדה זו סייעה גם היא ושידרה לציבור שמדובר ביציבות כמעט כמו של מטבע פיאט. תחזיות שוק מצביעות על התת'ר כהשקעה חזקה לטווח ארוך כנכס יציב מהטובים בקריפטו. ניתן להעביר אותו בקלות בין אנשים או בורסות במקום להעביר כסף דרך בנק. תת'ר משמש את הסוחרים בבורסות כשהשוק הוא תנודתי ביותר ויש צורך לשמור על ערך הכסף. המשקיעים אוהבים את תת'ר כיוון שהוא מהווה מקלט בטוח לאחסון והגנה על רווחים מתיקוני השווקים.

מטבע תתר TETHER

אירועים בחיי התת'ר

גורמים מקצועיים וחוקרים הטילו ספק בהבטחות ש 100% מערכו של התת'ר מגובה ברזרבות נזילות. הוצא זימון לבעלי החברה ולבכירים מבורסת ביטפינקס לחקירה  על ידי הוועדה הפדרלית למסחר בחוזים עתידיים.  הוועדה ביקשה הוכחות שעד כה לא סופקו. זאת בשילוב עם פיטוריי משרד רואיי החשבון של תת'ר הם אירועים דרמטיים שזעזעו את שוק הקריפטו כולו ואת ערך התת'ר בפרט. חקירה של מדינת ניו יורק הסתיימה בפשרה לפיה החברות תת'ר וביטפניקס ישלמו 18.5 מיליון דולר קנס ולא יתנו עוד שירותי מסחר למשקיעים מניו יורק. כמו כן, יחויבו למסור דוחות רבעוניים על עתודות ההון שעומדים כנגד התת'ר.

למרות הזעזועים האופציה להפוך את התת'ר לדולרים בכל רגע נתון, גם אם יש בכך סיכון, מפתה סוחרים להמשיך לסחור בו בהיקף גדול. הרעיון הנהדר של מטבע קריפטו מגובה דולר פשוט עובד. יציבות המטבע נשמרה וערכו של תת'ר דולר כמו גם תת'ר צמוד האירו נשמר. כאמור מדובר בכלי מסחרי חכם במיוחד למשקיעים וספקולנטים.

ניתן  לקנות תת'ר באמצעות כרטיס אשראי או העברה בנקאית לאפליקציה של Tether  וזו תשלח באופן אוטומטית את המטבעות לארנק דיגיטלי שיוכן מראש על ידי המשתמש. תת'ר גובה עמלה של 0.1% בכל פעם שמתבצעת פעולת המרה או רכישה של תת'ר לדולר ולהיפך. 

כרייה של מטבעות תת'ר

אין אפשרת לכרות עצמאית תוספת של מטבעות תת'ר שכן כרייה מנוגדת למטרה ולמהות של מטבע תת'ר אשר תמיד מקושר לערך דולר. הוא מקושר לכמות המטבעות בפועל ולכן לא ניתן לכרות אותו בשום צורה שהיא. יש קבוצות כרייה גדולות המכונות "בריכות כרייה" שטוענות כי ניתן לכרות תת'ר בעזרת שבבים מיוחדים המכונים ASIC.  פעולתו של התת'ר היא ביצוע מסחר בעיקר על רשת הביטקוין הפופולרית והמבוזרת. היכולת הזו היא בזכות פיתוח טכנולוגי שנקרא Omni. זוהי פלטפורמה ליצירה ומסחר בנכסים דיגיטליים המאפשרת להוסיף שירותים מתקדמים על גבי הבלוקצ'יין של הביטקוין מבלי לשנות אותה. מערכת Omni מפיקה את המטבעות שניתן לסחור בהם מול הביטקוין.