מטבע/מטבעות מטבע לייטקוין (Litecoin)

ערך מטבע לייטקויין LTC

מטבע לייטקוין (Litecoin)

מטבע לייטקוין LTC הוא מטבע קריפטוגרפי שאיננו כפוף לסמכות ריכוזית. המטבע מוצפן על גבי הרשת. 

לייטקוין דומה בשמו לביטקוין ולא בכדי. בשנת 2011, כשנתיים לאחר כניסתו של הביטקוין לשוק מטבעות הקריפטו, הונפק הלייטקוין. רבים מתייחסים אליו כאל אחיו הקטן של הביטקוין. לייטקוין הוא הכסף והביטקוין הוא הזהב. המטבע החדש פותח על ידיד צ'ארלי לי, עובד לשעבר של גוגל, בקוד פתוח. זהו מטבע דיגיטלי מבוסס על טכנולוגיית בלוקצ'יין.

המפתח עקב באופן צמוד ובהתלהבות אחר הביטקוין ופיתח את הלייטקוין בדמותו של הביטקוין. הוא אפילו התבטא בעניין ואמר שזוהי גרסה LITE של הביטקוין. לייטקוין פותח במטרה לפשט ולשפר את תהליכי העבודה שהיוו את הקושי הגדול ביותר של הביטקוין. רוב תכונות הביטקוין הועתקו ללייטקוין. היות והמטבע הוא על בסיס הביטקוין הוא מקבל את אמון המשתמשים. שני המטבעות נוצרים, מאומתים ומתווספים לבלוקצ'יין.

ההבדל המהותי בין שני המטבעות מתחיל מהאלגוריתם עליו מתבסס הלייטקוין. זהו אלגוריתם שנקרא Scrypt. ניתן להשתמש בכוח הזיכרון של המחשב האישי הביתי ולא מעבד חזק וגדול כמו שמצריך הביטקוין. הדבר מאפשר לאשר עסקאות במהירות של פי 4 ובמחיר זול באופן משמעותי. בעקבות מהירות העסקאות  יש הנותנים לו עדיפות.

שיטת אימות העסקאות היא אישור המשתמשים ברשת. ניתן אישור המוכר ואישור הקונה אך החתימה הדיגיטלית איננה מתבצעת בו זמנית על אותו הבלוקצ'יין. הדבר חוסך נפח אחסון עצום בבלוקים. לכן בכל בלוק יש יותר עסקאות, המחיר של עמלות העסקה יורד והמהירות של הביצוע עולה מאוד. מקובל שעסקאות גדולות נעשות בביטקוין כמו רכישת בית ואילו רכישות יומיומיות יתבצעו בלייטקוין. 

שווי שוק של לייטקוין

הנפקתו הראשונה של המטבע הכילה 84 מיליון מטבעות. כיום נסחרים כ 66 מיליון מטבעות בלבד ועוד 12.5 לייטקוין נכרה בכל פעם שנוצר בלוק.  כל 840,000 בלוקים נחצים רווחי הכרייה שזה בערך כל 4 שנים. הכרייה מוסיפה מטבעות חדשים למחזור כגמול לכורים. כל לייטקוין מתחלק ל 100,000,000 יחידות שנקראות Photons. נכון למרץ 2021 לייטקוין שווה 13.7 מיליארד דולר. 

 לייטקוין LTC

ניתן לרכוש את המטבע לייטקוין או לכרות אותו באופן זהה ולאחסן בארנק דיגיטלי חם או קר. המטבע מתנהל כמו כל מטבעות הקריפטו ככסף דיגיטלי. אנשים פרטיים, חברות ומוסדות משתמשים בו לרכישות והעברות כספים בין חשבונות. המטבעות המובילים הם נזילים מאוד וזמינים. המרת מטבעות קריפטו פופולריים שניתן לרכוש ולמכור בכל פלטפורמה כמו האת'ר והביטקוין יכולים להיות מומרים ללייטקוין. על המשתמש להיות בעל חשבון בפלטפורמת המסחר או לפתוח אפליקציית מסחר ולקבל את המטבעות במחיר המפורסם. העברות יכולות להתבצע גם בכרטיסי אשראי קונבנציונליים.

 

ארנקים מומלצים ללייטקוין

ארנק מעניין מאוד עבור הלייטקוין פותח בידי מפתחי המטבע בעצמו, צ'ארלי לי וצוותו. הארנק עובר שדרוגים כל העת ומיועד בינתיים ליישום באיפון בלבד. למטבע יש גם ארנק למחשב שולחני שהוא ארנק הבית של לייטקוין שנקרא LiteCoin Core.

 ארנקים דיגיטליים ותיקים הם המומלצים ביותר ותומכים במספר רב של מטבעות. ארנקי החומרה הבטוחים מכולם ובראשם Trezor ו Ledger Nano או Electrum-LTC  מותאמים לגרסת לייטקוין.

כמובן שארנקי נייר קרים תמיד הבטוחים ביותר אך אסור לשכוח לגבות את פרטי המפתחות במקום בטוח שמה יאבד כספכם.

עתיד הלייטקוין

יש הטוענים כי הפסיקו לעבוד על פיתוח הלייטקוין אולם אחרים מצביעים דווקא על ההיפך. פיתוח מעניין במעבדות המטבע הוא צביעה ספציפית של מטבעות לייטקוין כך שיהיו מסומנים (צבועים). לשם דוגמא חברת מסחרית תוכל לצבוע מטבעות על גבי הבלוקצ'יין של לייטקוין כך שייצגו את נקודות המועדון של החברה. נטען כי מערכת הפיתוח של ביטקוין מנסה יישום של כל רעיון חדש, קודם כל על הלייטקוין. הפיתוחים המעניינים שמפתחי הלייטקוין מבטיחים לנו יצטרכו לקבל את אישור הפרוטוקול. הפעולה צריכה להתקבל בהליך שנקרא קונצנזוס. המשמעות היא ש 75% מהקהילה של המפתחים, המשתמשים והכורים יצטרכו לתת את אישורם לשינוי.

סימן מעודד מאוד נוסף לעתיד מזהיר של מטבע לייטקוין בא מכיוון חברת PayPal  הידועה. החברה החליטה לאפשר  לקוחותיה בארה"ב להשתמש ב 4 מטבעות קריפטו נבחרים. אחד מהם הוא הלייטקוין אותו יוכלו להמיר לפיאט ללא עמלות. 

מטבע לייטקוין מצליח להתבלט בין מבול המטבעות הדיגיטליים שנכנסים למסחר בכל יום.